Köszöntjük weblapunkon!
TANKÖNYVOSZTÁS – 2016/2017-es tanév PDF Nyomtat Email
2016 augusztus 06., szombat 14:34

Ingyenes tankönyvre jogosult tanulók számára:

 • Három- vagy többgyermekes családban élő tanuló esetén: az emelt összegű családi pótlékról friss, augusztusi, Kormányhivatal által kiadott igazolást kérünk. Az igazolásokat a tankönyvek átvételekor kell leadni az iskola könyvtárában. Csak azt az igazolást fogadjuk el, amelyen a tanuló után járó családi pótlék összege jelenleg is 16.000 Ft (egyedülálló szülő esetén 17.000 Ft). Kivétel ez alól, ha felsőoktatásban tanuló testvér/ek miatt kevesebb az összeg, ebben az esetben viszont kérjük csatolni a testvér/ek felsőoktatási tanulói jogviszony igazolását, és legkésőbb október 1-ig leadni a magasabb összegű családi pótlékról szóló Kormányhivatalos igazolást!
 • NEM három- vagy többgyermekes családban élő tanuló esetén: amennyiben júniusban még nem lett leadva a megfelelő igazolás, azt a tankönyvek átvételekor kell leadni az iskola könyvtárában.

Az ingyenes tankönyveket a 9. évfolyamos tanulók a lenti táblázatnak megfelelően augusztus 29-30-án, a felsőbb évfolyamosok pedig az első tanítási héten kapják meg.

Csak a megfelelő igazolások ellenében kaphatja meg a tanuló az ingyenes tankönyveket!

 

Fizetős tanulók számára:

9. évfolyam: 2016. augusztus 29-30. az alábbi beosztás szerint:

Osztály

Dátum

Időpont

9. A

augusztus 29.

hétfő

9.00-11.00

9. B

augusztus 29.

hétfő

11.00-14.00

9. C

augusztus 29.

hétfő

14.00-17.00

9. D

augusztus 30.

kedd

9.00-11.00

9. E

augusztus 30.

kedd

11.00-14.00

A matematika, a magyar nyelv, a földrajz és a kémia tantárgyakhoz szükséges könyvek árát a beiratkozáskor adott tájékoztató szerint tankönyvosztásra kérjük. A többi tankönyv árát csekken kell befizetni szeptember 15-ig. A csekkeket a tanulók tankönyvosztáskor kapják kézhez.

10. évfolyam:

A matematika, a földrajz és a kémia tankönyveket szeptember 1-jén, 2-án és 5-én 13-16 óra között az iskolai könyvtárban lehet átvenni. A többi tankönyvet az első tanítási napon, osztályfőnöki órán kapják meg a tanulók, az ahhoz tartozó csekkel együtt. A csekket szeptember 15-ig kell befizetni.

11. évfolyam:

A matematika feladatgyűjteményt szeptember 2-án kapják meg a tanulók, a többi tankönyvet az első tanítási napon, osztályfőnöki órán az ahhoz tartozó csekkel együtt. A csekket szeptember 15-ig kell befizetni.

12. évfolyam:

A tankönyveket az első tanítási napon, osztályfőnöki órán kapják meg a tanulók, az ahhoz tartozó csekkel együtt. A csekket szeptember 15-ig kell befizetni.

 
Nyári ügyeleti rend PDF Nyomtat Email
2016 június 21., kedd 13:10

 

2016. július 6. (szerda) 9:00 - 14:00

2016. július 20. (szerda) 9:00 - 14:00

2016. augusztus 3. (szerda) 9:00 - 14:00

2016. augusztus 17. (szerda) 9:00 - 14:00

 

 
Tankönyvrendelés 2016/2017 PDF Nyomtat Email
2016 április 17., vasárnap 06:10

(Csak a leendő 10., 11. és 12. évfolyamosoknak!)

 • A tankönyvrendelést elektronikusan kell leadni az andrassygimi.hu/tankonyv oldalon 2016. április 20-ig! Ajánlott böngészők: Firefox, Chrome.
 • A rendelés módosítására a későbbiek során a tankönyvfelelősnél (Danczik Edit tanárnő) lesz lehetőség május 25-ig, azonban a Könyvtárellátó iskolai szinten könyvenként 15%-ban határozta meg a módosítási limitet, ezért nem biztos, hogy a módosítási igényeket teljesíteni tudjuk!
 • A Könyvtárellátó megváltoztatta a visszáruzás feltételeit is. Ingyenes tankönyvet NEM lehet visszáruzni, a fizetős tankönyvet pedig a tanuló/szülő saját költségén küldheti vissza a Könyvtárellátónak, miután igényét a tankönyvfelelősnek jelezte.
 • A Mozaik kiadó tankönyveinek (MS-sel kezdődő raktári számú könyvek, csak a leendő 10. és 11. évfolyamosoknál) árát majd az első tanítási napon kérjük készpénzben fizetni. Amennyiben ezekről a tankönyvekről ÁFA-s számlát igényelnek, kérjük, vegyék fel a kapcsolatot az iskolai tankönyvfelelőssel!

Egyéb tudnivalók:

 • Minden mezőt ki kell tölteni!
 • Az évfolyamot a következő tanévnek megfelelően kell kiválasztani!
 • Az évfolyam kiválasztása után jelennek meg a könyvek.
 • Az ingyenes tanulók nem választhatják meg, melyik könyv legyen könyvtári, melyik saját! Ha valaki azt választja, hogy igénybe veszi a normatív tankönyvtámogatást, minden könyve könyvtári lesz! Aki nem kíván ezzel élni, ennél a pontnál „Nem”-et válasszon, ekkor minden könyve fizetős lesz!
 • Ha valaki nem veszi igénybe a normatív tankönyvtámogatást, ennek kiválasztása után megjelenik egy szöveges mező a számlázási adatoknak – ezt csak annak kell kitöltenie, aki valóban igényel ÁFA-s számlát!
 • Azok a tankönyvek, amelyeknél a Csoport cella üres, csoportbontástól függetlenül minden tanulónak szükségesek. Azok a tankönyvek, amelyeknél a Csoport cellában megjegyzés található, értelemszerűen az adott csoportokban fognak kelleni. (Ha valaki nem találja a csoportját pl. nyelvkönyvek esetében, az azt jelenti, hogy folytatni fogják a mostani könyvet, vagy máskor fogják megrendelni.) Figyelem! A Csoport cellában az egyes osztályok nevében a jövő tanévi évfolyam szerepel!
 • Tankönyvrendeléssel kapcsolatos kérdésekkel Danczik Edit tanárnőhöz lehet fordulni személyesen a könyvtárban, e-mailben a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. címen, illetve Facebookon!

 

 
Iskolánk elnyerte a Mentoráló intézmény címet PDF Nyomtat Email
2014 november 13., csütörtök 11:19

A Köznevelés az iskolában című kiemelt projekt keretében meghirdetett „Mentoráló intézményi működés kialakítására” című pályázaton a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium a Mentoráló intézmény címet nyerte el. A pályázatra beküldött módszertani modell címe: Olvasókör az Andrássyban, elsődleges célja pedig az olvasás megszerettetése a tanulókkal. A foglalkozásokat Dr. Farkasné Csató Katalin és Dr. Mázorné Rácz Erika tanárnők vezetik.

 

 
Az ötven órás közösségi szolgálatról PDF Nyomtat Email
2013 július 05., péntek 12:11

Tisztelt Együttműködő Partnerünk!

Köszönjük, hogy szervezete segít abban, hogy diákunk megfelelő helyen és színvonalon végezhesse közösségi szolgálatát.
Mivel a két intézménynek együttműködési megállapodást kell kötnie, kérem, töltse le a gimnázium honlapjáról a szerződés általunk javasolt szövegét. Amennyiben ez a forma megfelel az ön szervezetének, akkor a megállapodás két példányát legyen szíves kinyomtatni, és a vonatkozó részt kitölteni. Ezután mindkét példányt aláírva legyen szíves eljuttatni intézményünkhöz.

Békéscsaba, 2013. június 17.

Tisztelettel:

Komáromi István
intézményvezető

Letölthető dokumentumok:

 

A fogadó egységek listája itt olvasható.

 

 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2