Siker az Édes Anyanyelvünk verseny országos döntőjében PDF Nyomtat Email
2016 október 20., csütörtök 18:59

Idén, 2016 októberében 44. alkalommal rendezték meg Sátoraljaújhelyen az Édes Anyanyelvünk nyelvhasználati verseny országos, ill. Kárpát-medencei döntőjét. Az első napon a versenyzők 3 órán át írásbeli feladatokat oldottak meg. Délután a Zemplén Kalandpark, a Magyar Nyelv Múzeuma és Sátoraljaújhely nevezetességei várták a résztvevőket. Este díszünnepségen köszöntöttük a magyar nyelvet.

A második napon Kazinczy Ferenc szobrát koszorúztuk meg, majd következett a szóbeli forduló: a versenyzőknek három percben kellett elmondaniuk egy beszédművet a bíráló bizottság által kijelölt témák egyike alapján. Délután a zsűri tagjai a szakmai szempontokat figyelembe véve értékelték a versenyt, illetve ismertették tapasztalataikat. Este színházi előadáson vettek részt a tanárok és diákok.

Vasárnap reggel hagyományosan Széphalom adott helyet az eredményhirdetésnek. Itt ünnepélyesen megkoszorúztuk Kazinczy Ferenc sírját, majd a Magyar Nyelv Múzeumában kapták meg a legjobbak jutalmaikat.

A rangos versenyen iskolánkat a megyei fordulóból másodikként tovább jutott Szabó Hajnalka (12. B) képviselte. A versenyen több mint 130 versenyző vett részt, Hajni az Anyanyelvápolók Szövetségének különdíjával térhetett haza. Külön dicséret illeti versenyzőnket, hiszen az írásbeli forduló 8. legjobb megoldása az övé!

Gratulálunk!

Buzás Edina
felkészítő tanár