Bronzérmes a fiú röplabda csapat PDF Nyomtat Email
2015 március 14., szombat 18:40

Február 20-án rendezték Sarkadon a Megyei Amatőr Röplabda bajnokság döntőjét, ahol az Andrássy fiú csapata a harmadik helyen végzett. A csapat a döntő előtti héten Gyulán játszott a megyei selejtezőben, ahonnan csoportgyőztesként kvalifikálták magukat a döntőbe. Sarkadon három iskola részvételével zajlottak a küzdelmek, az Andrássyn kívül részt vett a sarkadi Ady Endre – Bay Zoltán Gimnázium, valamint a gyulai Nicolae Balcescu Román Gimnázium így az érem már biztos volt, a kérdés csupán a végső helyezés volt.
A sorsolás nem kedvezett a fiúknak, egymás után két meccset kellett játszaniuk, ráadásul a legerősebb, sarkadi csapattal kezdtek. A hazaiak remekül játszottak, az Andrássys fiúk pedig nem tudták tartani a lépést, ezért az első mérkőzésen 3-0-s vereséget szenvedtek. A második ellenfél az a gyulai csapat volt, akik ellen 0-2-ről egy héttel korábban már nyertek meccset a fiúk a selejtezőben. A forgatókönyv most is hasonló volt, a Román Gimnázium szerezte meg a vezetést, innen állt fel a csapat és harcolta ki a döntő szettet. Azonban ami pár nappal azelőtt sikerült, az most nem, így az Andrássy az utolsó felvonást 12:15-re, míg a mérkőzést 2-3-ra vesztette el.
A fiúk helyezése mégis remek eredménynek mondható. A csapat teljesen önszerveződő, röplabdázni csak tanórai keretek között tanultak. Tavaly indultak el először az amatőr városi bajnokságban, azóta a versenyeken önköltségből vettek részt. Hetente többször tartottak edzéseket az iskola tornatermében testnevelői tanáraik és az iskola lánycsapatának hathatós segítségével.
Eredményükhöz ezúton is gratulálunk, és köszönjük mindenkinek a segítséget, amivel lehetővé tették ezt az eredményt!