Rózsa Törzsasztal
RTA felhívása különórák megtartására a 2018/19-es tanévben PDF Nyomtat Email
2018 október 08., hétfő 11:00

A Rózsa Törzsasztal Alapítvány (RTA) a 2018/19-es tanévre is meghirdeti pályázatát RTA különórák támogatására.

Részletek a mellékelt leírásban olvashatóak. A határidő módosításra került.


 
Alapítványi beszámoló (RTA) - 2017/2018 tanév PDF Nyomtat Email
2018 október 05., péntek 13:00

A Rózsa Törzsasztal Alapítvány éves beszámolója a 2017/2018-as tanévről. Letölthető a pdf formátum.

 

 
Alapítványi beszámoló (RTA) - 2016/2017 tanév PDF Nyomtat Email
2017 szeptember 03., vasárnap 19:34

A Rózsa Törzsasztal Alapítvány éves beszámolója a 2016/2017-es tanévről. Letölthető a pdf formátum.

 

 
Rózsás öregdiákok támogatják diákjainkat PDF Nyomtat Email
2014 január 09., csütörtök 14:54

Rászoruló tanulókat segítenek a régi rózsás diákok

Régi „rózsások”, vagyis akik az egykori Rózsa Ferenc Gimnáziumba — ma már Andrássy Gyula gimnázium — jártak, illetve családilag kötődnek ide, a békéscsabai fürdő gyógymedencéjében határozták el még 2006-ban, hogy anyagilag segítenek diákokat. Olyanokat, akik okosak, szorgalmasak, de anyagi körülményeik gátolják őket abban, hogy kortársaikhoz hasonlóan kibontakoztathassák a tehetségüket. A Rózsa Törzsasztal révén azóta már több andrássys diák jutott el Mikkelibe, megismerték az Európában élen járó finn oktatási rendszert, hasznos tapasztalatokat szereztek, és az angol nyelvtudásuk is biztosabbá vált.

– A tapasztalat azt mutatja, hogy a tanórán túli elmélyülés a szaktárgyakban olyan esélyt teremt, amellyel a jelenlegi diákok előtt álló legközelebbi nagy feladat, a felsőoktatási felvételi, valamint a további szakmai életpálya során is élni lehet – hangsúlyozta a Rózsa Törzsasztal tagjai nevében dr. Berczi Norbert. – Gimnáziumi tanárok által tartandó, tanórán kívüli, csoportos foglalkozás költségeire ajánlottunk fel egy bizonyos összeget. Lényegében rendszeres különórák megtartásáról van szó, melynek költségeit a csoportban tanuló diákok családjai helyett mi viseljük. A felhívás alapján beérkezett projekttervek alapján a Rózsa Törzsasztal tagjai úgy döntöttek, hogy Danczik Edit tanárnővel informatika (programozás), valamint Molnár László tanár úrral angol nyelv tárgyból kötünk megbízási szerződést csoportos különórák megtartására.

 

Dr. Berczi Norbert hozzátette, a különórákra jelentkező diákok kiválasztása a tanárok feladata, de figyelembe kell venniük azt, hogy ez a program a tehetséggondozást és a társadalmi hátrányok leküzdését – másképpen fogalmazva a tanulás megfizethetőségét – együttesen kívánja támogatni.