Gimnáziumi alapítvány
Tisztelt Szülők! Tisztelt Öregdiákok! PDF Nyomtat Email
2009 február 09., hétfő 13:22

Az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium intézményvezetése nevében, és mint egykori rózsás fordulok Önökhöz. A kollégiummal összevontan működő és új nevet kapott intézmény feltett szándéka az, hogy megőrizze a Rózsa Ferenc Gimnázium hagyományait.

Iskolánk hagyományai közül a legerősebb, a legtöbb egykori /és mai/ diákot érintő legerősebb hagyomány a Rózsa Ferenc Gimnáziumé és ez még sokáig így is marad. Ezeket a „rózsás” hagyományokat és az erre épülő szeretetét az iskolának mi továbbra is ápolni fogjuk. Akik ebben az iskolában végeztek, életük végéig „rózsások” lesznek, ha akarják, ha nem, mert életük legszebb évei ehhez az iskolához kötődnek.

Éppen ezért joggal sajnálják sokan közülünk, hogy az iskola, az intézmény részeként új nevet kapott, és ezzel története ezen a néven véget ért. Nem ért véget ugyanakkor a „rózsás” múlt, a „rózsás” hagyomány: tovább működik a Rózsa Ferenc Gimnázium Szülők-Öregdiákok Alapítványa; várjuk volt tanítványainkat érettségi találkozóikon; az új épületben fogadjuk, várjuk azokat is, akik a régihez kötődnek, mert oda jártak, de kíváncsiak az újra is. A Rózsa múltjával mindaddig tovább él, amíg „rózsások élnek” – és ez még nagyon sokáig így lesz.

Egyik ilyen hagyományunk a Szülők-Öregdiákok Alapítvány működtetése volt, amelyet szeretnénk továbbvinni, és ha lehet, megélénkíteni annak tevékenységét. Ehhez azonban a jelenlegi erőforrásaink nem elegendőek, ezért kérjük hozzá erkölcsi és anyagi támogatásukat. Kérjük a most hozzánk járó tanulók szüleinek a támogatását is. Kérjük azért, mert az ezután befizetésre kerülő összegek elsősorban az ő gyermekeik megsegítését vagy elismerését szolgálják.

Az alapítvány céljai között szerepel:

- az iskolai oktatás minőségi színvonala emelésének elősegítése,

- a rászoruló tehetséges tanulók segítése,

- az iskolai szervezésű tanulmányi és egyéb versenyek, vetélkedők támogatása, a nyertesek díjazása,

- kulturális és szabadidős tevékenységek finanszírozása:

- az, hogy évente jutalommal járul hozzá:

az iskola által adományozott, a legjobb tanulónak járó Horváth János- emlékplaketthez és a legkiválóbb magyarost díjazó Gyóni Géza-emlékplaketthez,

- kiváló tanulóink tanév végi elismeréséhez.

 

A 2007/2008-as tanévben e célok érdekében kifizetésre került:

- tanulmányi kirándulások támogatására 
280.000,-
- versenyzők jutalmazására
240.000,-
- könyvjutalom és plakettek kísérő összegeként
110.000,-
- egyszeri anyagi támogatásra
85.000,-
- szakkörtámogatásra
80.000,-
- a diákönkormányzat kiadásainak fedezésére
60.000,-
- évkönyv megjelenésére
303.000,-

 

Az alapítvány pénzügyi támogatására az alábbi lehetőségek adódnak:

1.) Az 1996/CXXVI. törvény értelmében magánszemélyek, alapítványok részére is felajánlható a befizetett személyi jövedelemadó 1%-a.

Így az iskolában működő

„Rózsa Ferenc Gimnázium Szülők-Öregdiákok Alapítványa”

részére is fel lehet ajánlani.

Adószám: 19061065-1-04

2.) Amennyiben az 1%-os felajánlásra nincs lehetősége, de támogatni szeretné az alapítványunkat, akkor a 1173003-20062967 számlára is befizethető tetszőleges nagyságú támogatási összeg. Kérésre a tanulóknak befizetési csekket tudunk adni az iskola gazdasági irodájában. A befizetett összeg adókedvezményként érvényesíthető.

3.) Az alapítvány megsegítésének lehetséges módja a szülők által megvásárolható támogató jeggyel való segítségnyújtás. Az 1000, 2000 ill. 3000 Ft értékű támogatójegyeket az osztályfőnökön keresztül lehet megvásárolni.

Bármely formáját választják is alapítványunk támogatásának, azt tisztelettel előre is megköszönjük diákjaink és tanáraink nevében!

Békéscsaba, 2009. január

Üdvözlettel:

Komáromi István
igazgató

 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

5. oldal / 5