Hírek
Boldog Karácsonyt! PDF Nyomtat Email
2019 december 18., szerda 16:52

Kedves Diákok,
Kedves Kollégák, Munkatársak!

Tisztelt Szülők,
Tisztelt Andrássys Közösség!

Örömteli pillanatokat, jóízű nevetést, kerekedő, könnyes meghatódottságot és lélekdoboló nyugalmat kívánok mindenkinek. És mindezekből többet és többet, hogy jusson januártól a következő decemberig!

Igaz hittel gyermek szívvel
A világgal
Kibékülni,
Szeretetben üdvözülni.
- kívánja Ady Endre és jómagam. Minden felnövő és már felnőtt diáknak!

Szabó László
intézményvezető

 

 
Sakkszakkör és mentorálás az Andrássyban! PDF Nyomtat Email
2019 december 18., szerda 11:08

Szlúka András 12.D osztályos tanuló és verseny sakkozó szervezésében novemberben startolt el az iskola könyvtárában a szakkör.


„A heti egyórás délutáni elfoglaltságba mindig belefér néhány feladvány, illetve 1-2 meccs, kezdő és haladó szinten is egyaránt. A hangulat természetesen más, mint egy átlagos tanóráé: családias hangulatban telik el az óra, amit sokszor kevesebbnek érzékelünk 60 percnél.” (Szlúka András)

„A végtelen türelem és lazaság elfeledtette velem, hogy kezdő vagyok és elkezdtem várni az újabb és újabb alkalmakat." (Szilágyi Alex)

Várja a további érdeklődő diákokat hétfőn 15 órától: Szlúka András „tanárúr” (12.D), Szilágyi Alex (12.B), Kása Roland (9.D), Virág Máté (9.D).

 




 

 
Garabonciásról - diákjaink szüleinek PDF Nyomtat Email
2019 szeptember 25., szerda 14:17

Tisztelt Szülők!

Az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium nevében tájékoztatom Önöket arról, hogy a Csabai Garabonciás Napok (2019.09.29-10.04.) nem a mi iskolai (intézményi) rendezvényünk. Ez egy városi rendezvény. Helyszínei nem nálunk vannak. Ennek következtében a rendezvényért nem az intézmények a felelősek, hanem a Magyar Garabonciás Alapítvány. Ebből következően gyermeke biztonságáról az ő felelősségük gondoskodni.

A mi házirendünk előírásai ugyan érvényben vannak, de egy nem általunk szervezett és ellenőrzött rendezvényen mi nem tudunk érvényt szerezni annak. Azokért a rendezvényekért, amelyek az intézmény területén vannak természetesen mi vállaljuk a felelősséget.

A hét során - pénteken 12:00 óráig - az órarend szerinti tanítási órákat megtartjuk.

Kérem tájékoztatásom szíves tudomásulvételét!

Békéscsaba, 2019. 09.24.
Szabó László
Intézményvezető

 

 
Jelentkezés őszi érettségi vizsgára PDF Nyomtat Email
2019 augusztus 22., csütörtök 12:59

Figyelem!

2019. augusztus 22-től szeptember 5-ig a gimnázium titkárságán lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgára. A gimnázium tanulói közül azok jelentkezhetnek szintemelő vizsgára idegen nyelvből vagy informatikából, akiknek már van sikeres középszintű érettségi vizsgájuk.

Más iskola tanulóit is fogadunk szintemelő vizsgázni.

A javítóvizsgára jelentkezést is a titkárágon kell intézni (másik iskola diákjai).

Fogadjuk azokat az egykori diákjainkat is, akik ismétlő, kiegészítő vagy szintemelő vizsgára kívánnak jelentkezni.

A jelentkezéshez személyigazolványra, bizonyítványra (középiskolai, vagy érettségi), tanulói jogviszony igazolásra (ha van), törzslapkivonatra (korábbi érettségi igazolása) van szükség. A tanulói jogviszonyban nem álló jelentkezőknek vizsgadíjat kell fizetni.

Kérünk mindenkit, hogy a gördülékeny ügyintézés miatt mihamarabb jelentkezzen a titkárságon.

A jelentkezéssel kapcsolatos részletes információk az oktatási hivatal honlapján megtalálhatók.

 

 
Határtalanul - 2019 PDF Nyomtat Email
2019 április 02., kedd 15:45

A Határtalanul! pályázati program segítségével az erdélyi, gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Líceum diákjai tettek látogatást iskolánkban 2019. március 14-17. között. Iskolánk diákjai március 28-31. között viszonozták a látogatást. A két osztály között barátság alakult ki, amit a távolság miatt a közösségi hálókon tudnak fenntartani. A pályázat előírása szerint közös érettségi tételeket dolgoztak ki, melyet itt találhattok meg:

Magyar irodalom - Tamási Áron

Történelem - Erdély fejlődése, aranykora és hanyatlása

Földrajz - Térképészet

 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

4. oldal / 38