Könyvtár


Könyvtárunkról PDF Nyomtat Email
2011 szeptember 20., kedd 08:24

Kedves Látogató!

Az intézményünk  könyvtára a gimnázium épületének „B” szárnyában, a 33-as terem mellett található. (A kollégiumban külön könyvtár is működik, de a kollégisták a gimnázium könyvtárát is látogathatják.)

Három helyiségből áll: kölcsönző helyiség, olvasóterem és raktár.

 

 

Az olvasóteremben a szépirodalmi művek, illetve a helyben használható kézikönyvtár kap helyet. Ez az állományrész szabadpolcos, azaz az érdeklődők kedvükre válogathatnak a könyvek között. Emellett internetezési lehetőség is biztosított itt. Az olvasóterem lyukasórák eltöltésére, kiscsoportos foglalkozások számára is kiválóan alkalmas.

 

 

 

 

A raktárhelyiségben a kötelező olvasmányok, a kölcsönözhető szótárak, a tankönyvek, az ismeretközlő művek és az idegen nyelvű irodalom található. Ezek kölcsönzéséhez a könyvtáros segítségét kell kérni. Szintén a könyvtáros segít a magnó- és videokazetták, a CD-ROM-ok és DVD-ROM-ok kiválasztásában. A könyvtár teljes állománya kb. 30 ezer kötetet tesz ki.

 

 

Az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégiumba való beiratkozás egyúttal a könyvtárba történő beiratkozást is jelenti. Emellett a város pedagógusai is kölcsönözhetnek könyvtárunkból.

A kölcsönzés a Szirén könyvtári program segítségével történik. A kikölcsönzött dokumentumokat az interneten keresztül is meg lehet nézni. Ehhez szükség van a könyvtáros tanártól kérhető könyvtári nyilvántartó törzsszámra.

A könyvtári törzsszám segítségévek az alábbi linkre kattintva, vagy a könyvtár menü Szirén Rendszer linkjére kattintva lehet belépni a rendszerbe.

A folyamatosan bővülő számítógépes katalógus nézegetésére is van lehetőség.

Szirén Integrált Könyvtári Rendszer

 

Nyitva tartás 2014-2015

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek
8-9 nyitva nyitva nyitva nyitva nyitva
9-10 nyitva nyitva nyitva nyitva nyitva
10-11 nyitva nyitva nyitva nyitva nyitva
11-12 nyitva nyitva nyitva nyitva nyitva
12-13 nyitva nyitva nyitva nyitva nyitva
13-14 nyitva nyitva nyitva nyitva
14-15



 

 
Nyertes könyvtári pályázat - TIOP 1.2.3/09/1-2010-0037 PDF Nyomtat Email
2010 június 06., vasárnap 17:46


Európai Uniós forrásból megvalósuló fejlesztés

UMFT_EU_logo

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális  Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium és a Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskolában - "Tudásdepó Expressz"


Az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium és a Széchényi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében 8.000.000,-Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert könyvtári infrastruktúra fejlesztésre.

Pályázati konstrukció:

"Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése" - "Tudásdepó- Expressz" TIOP-1.2.3/09/1


Pályázati azonosító:

TIOP-1.2.3/09/1-2010-0037


Projekt főbb adatai:

Neve: Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium és a Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskolában - "Tudásdepó Expressz"
Megvalósítás időtartama: 2010. június 1. - 2010. szeptember 30.
Kedvezményezettek: Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium (5600 Békéscsaba, Andrássy út 56.), Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola (5600 Békéscsaba, Irányi u. 3-5.)
Támogatás összege: 8.000.000,-Ft

Projektleírás: A projekt keretén belül megvalósuló eszközbeszerzés hozzájárul könyvtáraink oktatási-képzési szerepének erősítéséhez, az információ egyenlő esélyű, helytől független hozzáféréséhez. Azzal, hogy a könyvtár alkalmassá válik projektmunkát igénylő tanórák, tanórán kívüli foglalkozások tartására, növeli az oktatásban a könyvtári dokumentumokra, a könyvtárak révén hozzáférhető információs rendszerek használatára épülő órák számát. Az infrastruktúra fejlesztése és az integrált könyvtári szoftver alkalmazása lehetőséget nyújt a könyvtárak együttműködésén alapuló szolgáltatások fejlesztésére, az elektronikus katalógus internetes hozzáférésének biztosításával hozzájárul a teljesebb országos elektronikus katalógus létrehozásához.

Irányító hatóság: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága

Közreműködő szervezet: Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága (1055 Budapest, Bihari János u. 5.)

 

NFU logo