Magyar
Implom József helyesírási verseny PDF Nyomtat Email
2017 február 01., szerda 08:38

Januárban rendezték meg az Implom József középiskolai helyesírási verseny megyei fordulóját, ahol iskolánkat 2 tanuló képviselte.

Mucsi Klaudia 9. E osztályos tanuló 1. helyezést ért el (szaktanára: Tárnok Erika)

Labos Júlia 11.B osztályos tanuló 2. helyezést ért el (szaktanára: Bogár Jánosné).

Az eredményeikhez gratulálunk!

 
A magyar nyelv és irodalom hete 2016 PDF Nyomtat Email
2016 november 24., csütörtök 09:34

 

 

 

 

 
Szép eredmények az országosan megrendezett Simonyi Imre Emlékversenyen PDF Nyomtat Email
2016 november 14., hétfő 17:25

2016 novemberében tizenhatodszor rendezték meg a Simonyi Imre Emlékversenyt Gyulán. A diákok több kategóriában is bizonyíthatták tehetségüket: versmondásban, versillusztrálásban és versmegzenésítésben. Iskolánk tanulói az előbbi két kategóriában szerepeltek eredményesen: a versmondás 9. évfolyamának II. helyezettje lett Lenkefi Sára 9.B osztályos tanuló (felkészítő tanára: Illyésné Bencze Éva), a 11-12. évfolyam korcsoportjában szintén II. helyezést ért el Szücs Nóra 11.C osztályos tanuló (felkészítő tanára: Tárnok Erika), a versillusztrációs versenyen pedig különdíjjal jutalmazták Hajdú Zsuzsanna 11.A osztályos tanulót.

Eredményeikhez gratulálunk!

 
Siker az Édes Anyanyelvünk verseny országos döntőjében PDF Nyomtat Email
2016 október 20., csütörtök 18:59

Idén, 2016 októberében 44. alkalommal rendezték meg Sátoraljaújhelyen az Édes Anyanyelvünk nyelvhasználati verseny országos, ill. Kárpát-medencei döntőjét. Az első napon a versenyzők 3 órán át írásbeli feladatokat oldottak meg. Délután a Zemplén Kalandpark, a Magyar Nyelv Múzeuma és Sátoraljaújhely nevezetességei várták a résztvevőket. Este díszünnepségen köszöntöttük a magyar nyelvet.

A második napon Kazinczy Ferenc szobrát koszorúztuk meg, majd következett a szóbeli forduló: a versenyzőknek három percben kellett elmondaniuk egy beszédművet a bíráló bizottság által kijelölt témák egyike alapján. Délután a zsűri tagjai a szakmai szempontokat figyelembe véve értékelték a versenyt, illetve ismertették tapasztalataikat. Este színházi előadáson vettek részt a tanárok és diákok.

Vasárnap reggel hagyományosan Széphalom adott helyet az eredményhirdetésnek. Itt ünnepélyesen megkoszorúztuk Kazinczy Ferenc sírját, majd a Magyar Nyelv Múzeumában kapták meg a legjobbak jutalmaikat.

A rangos versenyen iskolánkat a megyei fordulóból másodikként tovább jutott Szabó Hajnalka (12. B) képviselte. A versenyen több mint 130 versenyző vett részt, Hajni az Anyanyelvápolók Szövetségének különdíjával térhetett haza. Külön dicséret illeti versenyzőnket, hiszen az írásbeli forduló 8. legjobb megoldása az övé!

Gratulálunk!

Buzás Edina
felkészítő tanár

 

 
Szabadság, kolbász, szerelem a Jókai Színházban PDF Nyomtat Email
2016 május 11., szerda 18:58

A Békéscsabai Jókai Színház idén is megtartotta az Ádámok és Évák Ünnepére keresztelt rendezvényét, melyre olyan Békés megyei középiskolás csoportok jelentkezését várták, akik érdeklődnek a színház iránt, akik bepillantást szeretnének nyerni a függöny mögötti világba, és akik maguk is szívesen lépnek a színpadra megmutatva dramaturgiai vagy előadói képességüket. Minden évben más feladatot kapnak a diákok: Madách Tragédiáját, a Biblia majd a magyar mondavilág egyes jeleneteit és Arany János balladáit követően idén egy olyan darabot kellett választaniuk, mely szerepel a színház 2015/2016-os évadának repertoárjában. A gimnázium drámakörének tagjai végül a Bárka folyóirat és a Jókai Színház által közösen kiírt drámaverseny díjazottja mellett döntöttek: Orbán János Dénes Szabadság, kolbász, szerelem című mesei időben, két kolbászfesztivál között Békéscsabán játszódó vígjátékának egy jelenetét vitték színre.  Felkészülésüket Csomós Lajos, a Jókai Színház színésze segítette.

A szereplők: Köles István (10/B), Oláh Dániel (10/C), Takács Nóra (9/C), Csaba Nikolett (10/C), Takács Noémi (10/C), Szűcs Nóra (10/C), Sári Dominik (9/D), Rózsa Sára (9/B), Ancsin Zsuzsanna (10/E), Lelóczki Éva (11/C)

Szűcs Nóra – férfi szerepet játszva – alakításáért a legjobb férfi mellékszereplő díját nyerte el.

Eredményéhez és a csoport játékához ezúton is gratulálunk.

Képek tekinthetők meg itt.


 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

5. oldal / 10